Een aantal  activiteiten staat ook op de homepage.


Vrijdagmiddagborrel 

Iedere vrijdagmiddag  |  17:00 tot 19:00 uur 


Dispuut:  Wat is uw beeld van de/een bedrijfsarts? 

                 En wat zijn de kernproblemen/taken waar hij mee te maken heeft?

                 Met als inleider ons lid Frits Michon.

 

Vrijdag 1 maart van 16.00u. tot 17.30u.

 

Graag aanmelden via onderstaande button.

 


Culinaire Cornuyten

Iedere 1e maandagavond van de maand  |  17:30 tot 21:00 uur

 

Aanmelding voor maandag 4 maart  2024 is vanaf nu mogelijk onderstaande button.

 

We beginnen op 4 maart op de gebruikelijke tijd van 17.30u. 

Onder leiding van Chefkok Jaap Blaakmeer, terzijde gestaan door zijn souschefs Jack Salet en Pieter Tanis.

 

 

Degenen die zich aanmelden krijgen kort vóór 4 maart  nader bericht met receptuur etc.

 

Aanmelden via de website bij voorkeur zo spoedig mogelijk. In verband met de inkoop en de planning is afmelden slechts mogelijk tot zaterdag 2 maart 9.00u.

 

Mochten er vragen zijn, dan weten jullie mij te vinden.

 

Met culinaire groet,

Erik Hendriksen

06-51179218

 


Koken en Braden

Iedere 2e maandagavond van de maand  |  17:30 tot 21:00 uur


Met kok Hans Snippe en zijn assistenten Ed Heeremans en Hilbert van der Zwaag.

E.v. datum maandag 11 maart

 

Graag aanmelden via onderstaande button.

 

Coördinator: Peter Hiemstra (peter.hiemstra@home.nl) 

 


Lezing: Geen dag zonder de IJssel

             door Wim Eikelboom

Woensdag 13 maart  |  vanaf 20:00 uur


Wim Eikelboom is geboren Zwollenaar en woont vanaf 2000 weer zijn geboortestad. Wim interesseert zich in het bijzonder voor het landschap van de IJssel. “De IJssel is de mooiste rivier van Nederland”. Het is een cliché dat bij veel mensen recht uit het hart komt, als je hen vraagt wat ze van de IJssel vinden. Waarin de schoonheid van de IJssel precies zit; daarop valt moeilijk een vinger te leggen. Door veel te struinen in de uiterwaarden tussen Deventer en Kampen, leerde journalist Wim Eikelboom de mensen en de natuur langs de rivier goed kennen. De opbrengst hiervan is te lezen in zijn boek  “Geen dag zonder de IJssel”. Voor dit boek heeft Wim 365 invalshoeken bij de IJssel verzameld, van oude foto’s, cultuurhistorie, natuur, heden en toekomst. “Geen dag zonder de IJssel” is de bekroning op zijn liefde voor de rivier. Het boek vertelt voor elke dag van het jaar een verhaal bij de IJssel.


Wim kan niet alleen goed schrijven, maar ook vertellen. Op woensdag 13 maart aanstaande doet hij dit in de Groote Sociëteit voor leden, partners en uiteraard ook de leden van Sociëteit 2000. De bijeenkomst start om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Inschrijven via onderstaande button.


Coördinator: Gerrit Kuper


Casual Thursday met turncoach Gerard Speerstra

             

Donderdag 14 maart  |  vanaf 20:00 uur


Deze avond zal Gerard Speerstra een presentatie geven.

Gerard was coach van Epke Zonderland (van 6 tot 24 jaar) en heeft Epke begeleid tot een turner van wereldniveau en zelfs tot gouden Olympisch succes. Daarna is Gerard internationaal trainer/ coach geweest van diverse buitenlandse landenteams.

Sinds een paar jaar is Gerard trainer van de nieuw opgerichte Turnacademie in Zwolle (gebouw Victorium) en heeft opnieuw ambities om de jonge talenten uit de regio Zwolle tot Europees, wereld en Olympisch niveau te brengen.

Het wordt een zeer interessante presentie van een topsporttrainer die onder het grote publiek niet heel veel bekendheid geniet maar wel in de mondiale turnwereld en wiens talent nog steeds doorklinkt in de bijzondere successen van Epke Zonderland.


Voor alle leden toegankelijk maar wel graag introducees meenemen die we er graag als (potentiële) nieuwe leden bij willen hebben.


Coördinator: Ritze SchoonbeekHeerendiner


Zaterdag 23 maart  |  vanaf 17:30 uur


Op zaterdag 23 maart 2024 wordt in De Groote Sociëteit weer het traditionele Heerendiner georganiseerd. Dit diner is bestemd voor leden samen met hun zoons (schoon,- klein,- of stief,-) ooms, neven of vrienden.

Aperitief vanaf 17.30 u. in de Tuinzaal, aanvang diner 18.00 u. in de Groote zaal, einde ca 23.00 u.

De kosten bedragen € 48 pp voor het viergangendiner en € 16,50 voor het wijnarrangement.

Het maximaal aantal deelnemers is 59.


Tussen de gangen door wordt de sfeer met muziek opgeluisterd door Geert Jan Brader. Voor informatie over Geert Jan en zijn muziek klik hier.


Opgave met aantal gasten en namen graag voor donderdag 21 maart via de link in de Nieuwsbrief of via de website. Mocht dat problemen opleveren stuur dan een mailtje naar of bel met Lex van Gool (lexgool@gmail.com – 06 53 83 95 80).


De Sociëteitscommissie, die in black tie verschijnt, hoopt weer op een grote opkomst met een reüniegevoel.


Coördinator: Lex van Gool


Lezing: Restanten van de vroegere Nederlandse

              aanwezigheid in Indonesië

              door Robert Voskuil           

 

Woensdag 27 maart  |  vanaf 20:00 uur

 

De lezing:

Wie nu door Indonesië reist, komt nog regelmatig zaken tegen, die herinneren aan de periode dat het land deel uitmaakte van het Koninkrijk Nederland.De spreker verbleef sinds 1971 regelmatig voor zijn werk op Java, Sumatra en de Molukken en legde veel vast op foto. Daarbij ging hij ook op zoek naar plaatsen waar zijn familie sinds 1850 had gewerkt en gewoond. In de lezing zal met behulp van een groot aantal foto’s een beeld worden gegeven van vele nu nog zichtbare overblijfselen van de Nederlandse aanwezigheid in Indonesië. Dit varieert van oude VOC forten en 19e en 20e eeuwse architectuur tot opschriften, waarin de Nederlandse taal nog duidelijk herkenbaar is.

 

De inleider:

Robert Voskuil studeerde Fysische Geografie in Utrecht. Vanwege zijn bijzondere interesse voor Indonesië, heeft hij dat land vele malen bezocht, eerst als student en later ook als docent.Na zijn Utrechtse tijd is Robert Voskuil tot aan zijn pensionering als docent verbonden geweest aan het ITC in Enschede, een internationaal toonaangevende faculteit van de Universiteit Twente die zich bezighoudt met Geo-informatie Wetenschappen en Aardobservatie.In 2017 is Robert Voskuil onze gids geweest bij een excursie van DGS naar het Airborne museum en naar Bronbeek.

 

Toegankelijk voor leden, partnerleden en introducees. Ook leden van de Sociëteit 2000 worden uitgenodigd.

 

Coördinator: Erik Hendriksen


Muziekcursus: Vijf opera's van Richard Wagner

                          door dr. Marcel S. Zwitser

Op 5 maandagochtenden 29 januari, 12 en 26 februari en 11 en 25 maart 2024

van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Grote zaal  

 

‘Ob heut sie nach Erlösung schmachten?’ Vijf opera’s van Richard Wagner

Zonder overdrijving kan worden gesteld dat het verlangen naar verlossing het kernmotief dat vrijwel alle opera’s van Richard Wagner (1813-1883) aan elkaar verbindt. Wagners opera’s worden enerzijds bevolkt door mensen die smachten naar verlossing en anderzijds door messiaanse figuren die verlossing komen of willen komen bewerken. Vanuit dit gezichtspunt zullen in deze cursus vijf opera’s van Richard Wagner worden besproken: Der fliegende Holländer, Lohengrin, Tristan und Isolde, Die Meistersinger von Nürnberg en Parsifal.

 

Tegelijk zullen aan de hand van deze opera’s Wagner muzikale verworvenheden voor het voetlicht worden gehaald. Kan Der fliegende Holländer worden beluisterd als een traditionele Duitse romantische opera in de lijn van Carl Maria von Weber, in Lohengrin beluisteren we de eerste aanzetten tot een andere opvatting over hoe een opera volgens Wagner gecomponeerd zou moeten worden en Tristan und Isolde is de eerste opera, waarin Wagners inmiddels uitgekristalliseerde ideeën volledig zijn gerealiseerd. De muzikale afstand tussen Der fliegende Holländer en Parsifal is reusachtig.

 

Marcel S. Zwitser studeerde muziektheorie en muziekwetenschap en promoveerde in 2012 aan de Universiteit Utrecht op een interdisciplinair onderzoek historische theologie en muziekwetenschap naar de invloed van de lutherse pneumatologie op Johann Sebastian Bach. Hij doceerde o.m. aan de University College Roosevelt (Middelburg, NL) en werkt nu als een freelance docent muziektheorie en muziekwetenschap in Marcel Zwitser Music Lectures. Website:  www.marcelzwitser.nl

 

Kosten : € 75,-- p.p. voor leden en hun partners
Niet-leden, introducees € 85,-- p.p.
Bij aanmelding gaarne betaling voor het cursusgeld op rekening nr.  NL 02 INGB 0002634019 t.n.v. E.G.J. Hendriksen
 

 

 


Laatste vrijdag van de maand maaltijd

 

Vrijdag 29 maart van 19.00u. tot 21.30u.

 

 

Graag aanmelden via onderstaande button.

 


Drieluik: De Spiegel van Chagall

               door Aldwin Kroeze


Woensdag 3, 10 en 24 april  van 19.30u. tot 21.30u.

 

Chagall is als kunstenaar bij velen bekend. Deels met de poëtische waarden van zijn schilderijen, maar ook deels door zijn prachtige glas-in-lood ramen en andere werken. Het leven van deze kunstenaar was niet altijd even makkelijk en in zekere zin wordt dit ook in zijn werk weerspiegeld. Via zijn persoonlijke beeldtaal en unieke manier van vertellen, weten zijn werken ook ons diep te raken. Ze nemen ons mee naar de diepste kanten van onszelf. In dat opzicht is het oeuvre van Chagall ook een spiegel voor onszelf.

In drie colleges zullen we door het leven wandelen van deze bijzondere man. We leren de omgevingen kennen waar hij in leefde en de mensen met wie hij optrok inclusief zijn geheime liefdes. Uiteraard komt ook zijn werk ter sprake en daarbij zal duidelijk worden dat deze beelddichter veel meer in zijn mars heeft dan alleen schilderijen en glas-in-loodramen.

Docent bij het drieluik is Aldwin Kroeze, voor velen geen onbekende. Na meerdere studies in binnen- en buitenland is hij inmiddels al meer dan twintig jaar actief in onderzoek en educatie rond kunst en cultuur. De invulling ervan varieert van losse lezingen en cursussen  tot colleges op meerdere hogescholen en een paar keer per jaar als gids mee op kunstreizen.

Kosten deelname aan de cyclus: € 20,- pp inclusief koffie bij binnenkomst. Te voldoen op reknr NL02 INGB 0002 6340 19 tnv EGJ Hendriksen ovv “Chagall” en de naam van de deelnemer(s).

Graag aanmelden via onderstaande button.Het Groote Fietsen:  ....

 

Datum:             .....

Vertrektijd:       9.30u.

Vertrekplaats:  .....   

Lengte:              ca. 36 km
Fietssnelheid:   15 à 17 km per uur

 

We nodigen jullie uit voor een fietstocht op ....... 

 

De gegevens van de fietstocht zijn:

 

De route:           

........                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Halverwege de route is er een lunchpauze en op de heenweg is er zo wenselijk een mogelijkheid om te pauzeren voor een drankje.

Bij Het Groote Fietsen staat het samen fietsen voor de gezelligheid voorop. Alle soorten fietsen zijn welkom. Bij regen wordt er niet gefietst.

Wil je aan de fietstocht deelnemen? Meld je dan aan bij Gerhard Hassink (tel. 06-44003324 / e-mail: ghassink@home.nl).

 


SRC reis naar Schotland                    

 

Maandag 15 april t/m maandag 22 april 2024

 

Deze reis is volgeboekt!
 

Blauw beschilderde Picten, Scoten, maar ook Romeinen en Vikingen lieten zich in Schotland zien. En namen als MacBeth, Braveheart en Mary Stuart spreken nog altijd tot de verbeelding.

Kilts, doedelzakmuziek en heldenbloed van McDonalds, McGregors en Campbells kleurden eens de Highlands.Kastelen, kathedralen en de Schotse kirk (kerk) zijn doortrokken van legenden en het bruisende Edinburgh en de kunststad Glasgow staan bol van historie, maar bieden ook ontspanning en vertier. Zij laten u eveneens kennismaken met de humorvolle, gastvrije en vrijheidminnende Schot vanvandaag.

Raak geïnspireerd door dit magische land en laat u meeslepen op deze afwisselende reis.

Onze reisgids is Steven Bastmeijer

 

Contactpersoon: Paul Jörning (jorning@ziggo.nl)

 

Meer informatie en aanmelden via onderstaande button.

 


Vrijdagmiddagbridge

Iedere vrijdagmiddag  |  14:00 tot 17.00 uur

 

Vrije inloop dus aanmelden vooraf is niet nodig.

 


Vrij biljarten

Iedere vrijdag  |  14:00 tot 16:30 uur

 

Vrije inloop dus aanmelden vooraf is niet nodig.

 


Biljarten

Iedere maandagavond  |  18:00 tot 22:00 uur

 

Is weer van start gegaan.

 


Heerenbridge 

Iedere 3e donderdagavond van de maand  |  19:30 tot 22:30 uur

 

Is weer van start gegaan

 

 


Damesbridge 

Iedere 4e woensdagmiddag van de maand   |  13:30 tot 17:00 uur

 

Is weer van start gegaan.

 


Gemengd bridge 

Iedere 1e en 3e dinsdagavond van de maand   |  19:30 tot 22:30 uur

 

Is weer van start gegaan.

 


Leesclub

Bijeenkomsten zijn gepland op de volgende vrijdagmiddagen om 16.00u

.26 januari, 22 maart, 31 mei, 26 juli, 27 september en 29 november


Geïnteresseerden voor de leesclub (uitsluitend leden) kunnen zich melden

bij Jaap van Zaal (contactpersoon)