Muziekfestival, ook in de Sociëteit

Zaterdag 23 april kende Zwolle een muziekfestival: ArtSEEDZ. “Voor wie geïnteresseerd is in de toekomst van klassieke muziek”. Aldus de folder.
Het is op deze site van onze Sociëteit de moeite waard om dit te melden, omdat we die dag de gastheer mochten zijn van twee ensembles, El Bosco en Tasting Cultures.

imageEl Bosco is een groep van 6 musici, half Spaans, half Nederlands. Hun optreden was een combinatie van muziek en beeld. Het beeld kwam van beelden van het schilderij Tuin der Lusten van Jeroen Bosch. In Spanje heet hij El Bosco. De dynamische presentatie van het schilderij liet de vele absurde details op een ongebruikelijke manier zien. De gelijktijdige uitvoering van muziek op harp, mandoline, saxofoon, klavecimbel en cello leverde een indringende combinatie op van beeld en muziek.
Het waren getalenteerde musici. De celliste bijvoorbeeld liet halverwege de cello voor wat hij was en ruilde deze in voor de piano.

imageTasting Cultures. Dit is wat de folder er over zegt. “Met Tasting Cultures nodigen wij u uit om door uw zintuigen te reizen met een wereld van culturen. Dit jonge en enthousiaste strijkersensemble met klarinet biedt een nieuwe, sensitieve beleving waarbij u uw houding tegenover andere culturen zult moeten veranderen, niet alleen door muziek, maar ook door zijn smaken”. Tot zover de folder.
Om één en ander duidelijk te maken werden halverwege hun bijdrage hapjes geserveerd. Deze keer dus een combinatie van muziek en smaakbeleving.

We zijn er toch wel trots op dat onze sociëteit een bijdrage heeft kunnen leveren aan dit muziekfestival. ArtSEEDZ, On the Move.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *